apa yang penting, kerjasama....

ni projek afeef dan amirul feissal untuk satu pertandingan di SKTTP. Dorang pilih untuk buat replika kota a famosa sebab tak ramai yang end up pilih subjek ni. 
Hadiah utamanya rm100, 2 tempat untuk ke lawatan kilang honda dan voucher makan kat kantin bernilai rm10 seorang..hihihihi jadik la kannn
 untuk beberapa petang sebelum dan selepas exam, budak 2 orang nih berkampung kat garden depan untuk menyiapkan kerja. anak2 jiran yg lain pun ade yang turut serta meramaikan suasana..
mak n abahnya pun tumpang sekaki esp bhg kerja2 halus :) no point lah mak bapak terer bagai buat model tapi takmo turunkan ilmu kat anak2 kann?

model nih kitorang gunakan foam cucuk bunga plastik..ni coating plaka putih yang ke tiga lapis


base polisterin untuk terrain bukit st paul. hairdryer digunakan utk mempercepatkan proses pengeringan coating  cat plaka

pasir halus ni diwarnakan dengan pewarna makanan hijau pastu dikeringkan untuk dijadikan rumput..pasir ehsan dari surau amanputra

ranting bunga kertas yang telah menjadik mangsa untuk dijadikan pokok miniatur
span basuh pinggan untuk dibuat daun pokok

memasang daun ke ranting pokok..hihihi

proses membuat meriam

meriam yg dah siap tapi belum disolek :)

afeef mengecat meriam

feissal touch up porta de santiago

base untuk meriam
Posted by Picasa

pandangan dari hadapan. ni dah almost final..tapi blom letak rumput 

ni final touch up

another view
Posted by Picasa

aerial view

fasad gerbang belakang

meriam siap dimekapkan n dilekatkan pada base

another view
Posted by Picasa

view mat enterprem

lanskap tambahan..hehehehe

model siappp...baru tempek garisan jalan


apa yang penting kerjasama!
Posted by Picasa

3 comments:

|| syazwaniadnan || said...

perghh.. looks reall!!
bravo 'alaik afeef n faisal serta mak n paknya.. hehe :D

MQ said...

I hope they win..bila tau result? not bad ek sekolah sekarang ada this kind of contest..ingatkan kat overseas je ada buat replica2 ni..saya suka!!! tak sabar nak tunggu my son besar, kot buleh menyumbang tenaga gak bila ada benda kreatif2 camni..hehe!

ninoZ said...

MQ..dah dapat result dah :
they won the first prize tapi penuh dgn kontroversi sebab kawan2 lain tak puas hati n claiming that we both did the model instead of them..sabo je lahh

kupon makan kat kantin rm10 tu me suruh afeef belanja kawan2 dia..pastu terus ok..heheheh
hati budak2 nih kadang kene bodek sket2 pastu ok lah

You are not permitted to reproduce these blogs in any form without the blog owner's consent. However, links, pings, shares and retweets are gratefully allowed with credit to the blog. Thank You! Copyright © 2008 - c a n g k i r B i r u - is proudly powered by Blogger
Dilectio Blogger Template