amboiii tajuk...hehehehehehe.
actually...ni resepi org tgh malas., malas nak masak ketam n sotong separately n malas nak masak sayur
kobis n carrot tu siram air panas je kejap pastu tos n tompok jek atas pinggan then tuangkan je ketam n sotong goreng patayya by the side..
kobis n carrot tu siram air panas je kejap pastu tos n tompok jek atas pinggan then tuangkan je ketam n sotong goreng patayya by the side..
afeef n boss dah makan nasik ayam earlier tapi end up makannnnn lagi nasi dgn lauk sotong kawin nih..afeef makan ketam sampai terpelanting depan tv..huuhuuu
just tumbuk bawang putih agak byk gak la dgn cili hidup, tp jgn terlampau hancur
pastu tumis jek dgn minyak masak+ minyak bijan sket. once naik bau, just masukkan sos tiram sket, sos tomato sket , sos cili sket and adjust garam n gula to taste..
pastu tumis jek dgn minyak masak+ minyak bijan sket. once naik bau, just masukkan sos tiram sket, sos tomato sket , sos cili sket and adjust garam n gula to taste..
thennn masukkan seafood pastu tutup kuali bagi cepat sket masak n tak makan masa lama..
then masukkan daun selasih atau daun limau purut...siapp!
senang kann?
senang kann?
3 comments:
sedapppp nih Nin!!!! kompem!
nk try..nk try...
hehehe..mmg sedap n sempoi gilerr
pastu any seafood kita bleh guna utk buat masak patayya nih
nak guna ayam n daging pun bleh tapi kene goreng/rebus dulu lah
sedap nya kak Nino...nanti nak cuba laa...sluurrrpppp
Post a Comment