al kisah cik pasta yg kene bakar...


makaroni bakar ni , tempahan dari puan baizura , sebahagian utk moreh katanya..the rest tu order 'tumpangan' dari kawan2..
been busy busy busy preparing this dish since 3am. iyerrrrr...kita blom tido lagi tauuuuu :D
sib baik la oven pun dah tak buat hal..kalau tak jenuh gak la kene pinjam oven sheila lagi..
ok..camni ler kisahnyerrr
first celur pasta then sediakan based utk sos..roughly mcm buat spaghetti sos with some modification..pastu gaul sekali biar rata
.
pastu sudukan ke dalam acuan pie [ni kes senang nak serve takyah potong2 dah]
.
banyakkkkk acuan nak kene isi nih..:D
.
pastu kene letak sos putih plak..baru la lemak berkrim makaroni ni bila dibakar
.
pastu tempek lagi mozzarella on top
.
dah bakaq camni la ghuper dia..
.
.
pastu biaq sejuk sat, then susun dalam kotak
.

yang ni foil besaq..utk order kawan2
.
buh cover kertas tebal ala ala nasi beriani dubai
.

10 kotak semua penuh berisi..
.

yang ni plak tambahan utk rumah..nak simpan esok sebenonyer..besday afeef
Posted by Picasa
sekianlah sahaja cerita cik pasta...hihihihihi
.
berminat nak beli, boleh order
berminat nak buat sendiri..bleh mintak resepi kat kita...takde rahsia2 punya :)

4 comments:

the cheeky wife said...

ko bakar ngan apa tu? susu cair ke?

ninoZ said...

susu cair campo telo dgn byknya, tepung gandum sket n santan serbuk n lada hitam n garam

Nic said...

waahhh... sedappnyaa.. nasib baik saya tadak oven...

Aziera Yazid said...

ninoZ,

Sedapnya tengok pasta ni. Agak-agak sudi tak kongsi resepi dengan saya yang baru berjinak-jinak masuk ke blog cik ninoZ ni? teruja betul nak cuba buat pasta ni. menarik sungguh. Tengok nasi ayam hainan tu pun buat terliur je. kalau sudi tolong email kan pada saya di aziera5299@gmail.com ye. tqvm

You are not permitted to reproduce these blogs in any form without the blog owner's consent. However, links, pings, shares and retweets are gratefully allowed with credit to the blog. Thank You! Copyright © 2008 - c a n g k i r B i r u - is proudly powered by Blogger
Dilectio Blogger Template