Bahan-bahannya :
400 gram biskut marie
4 b telur ayam saiz A
1.25 cawan gula pasir
250 gram mentega/majerin
0.75 cawan serbuk koko [dicampur dgn 1 tsp nescafe]
0.5 c air panas
bahan saduran[jika suka] :
kelapa kering bakar/kacang yg dikisar/nestum/cornflakes
Cara-cara:
Pukul telur dan gula hingga kembang.
Masukkan mentega dan pukul hingga sekata.
Masukkan serbuk koko dan air , pukul hingga sebati.
Pindahkan ke dalam periuk dan masak di atas api sederhana hingga pekat.
Gaulkan bersama biskut yang telah dipatah 4 hingga sekata dan padatkan di
dalam acuan. Taburkan dgn bahan saduran di permukaan atas kek.
Sejukkan sehingga keras sebelum sedia dipotong.
[cara lain - masukkan semuanya ke dalam periuk dan kacaukan sedikit hingga rata, kemudian pasangkan api dan kacau lagi hingga pekat]
Storing Norfolk Island Pines for the Winter
-
Caring for my precious potted plants means following a strict schedule,
particularly at the end of the warm season. Just before the first frost,
all my s...
1 day ago
0 comments:
Post a Comment