Kek Batik - requested by mierae




Bahan-bahannya :
400 gram biskut marie
4 b telur ayam saiz A
1.25 cawan gula pasir
250 gram mentega/majerin
0.75 cawan serbuk koko [dicampur dgn 1 tsp nescafe]
0.5 c air panas

bahan saduran[jika suka] :
kelapa kering bakar/kacang yg dikisar/nestum/cornflakes


Cara-cara:

Pukul telur dan gula hingga kembang.
Masukkan mentega dan pukul hingga sekata.
Masukkan serbuk koko dan air , pukul hingga sebati.
Pindahkan ke dalam periuk dan masak di atas api sederhana hingga pekat.
Gaulkan bersama biskut yang telah dipatah 4 hingga sekata dan padatkan di
dalam acuan. Taburkan dgn bahan saduran di permukaan atas kek.
Sejukkan sehingga keras sebelum sedia dipotong.

[cara lain - masukkan semuanya ke dalam periuk dan kacaukan sedikit hingga rata, kemudian pasangkan api dan kacau lagi hingga pekat]

Posted by Picasa

0 comments:

You are not permitted to reproduce these blogs in any form without the blog owner's consent. However, links, pings, shares and retweets are gratefully allowed with credit to the blog. Thank You! Copyright © 2008 - c a n g k i r B i r u - is proudly powered by Blogger
Dilectio Blogger Template