Bahan-bahannya :
400 gram biskut marie
4 b telur ayam saiz A
1.25 cawan gula pasir
250 gram mentega/majerin
0.75 cawan serbuk koko [dicampur dgn 1 tsp nescafe]
0.5 c air panas
bahan saduran[jika suka] :
kelapa kering bakar/kacang yg dikisar/nestum/cornflakes
Cara-cara:
Pukul telur dan gula hingga kembang.
Masukkan mentega dan pukul hingga sekata.
Masukkan serbuk koko dan air , pukul hingga sebati.
Pindahkan ke dalam periuk dan masak di atas api sederhana hingga pekat.
Gaulkan bersama biskut yang telah dipatah 4 hingga sekata dan padatkan di
dalam acuan. Taburkan dgn bahan saduran di permukaan atas kek.
Sejukkan sehingga keras sebelum sedia dipotong.
[cara lain - masukkan semuanya ke dalam periuk dan kacaukan sedikit hingga rata, kemudian pasangkan api dan kacau lagi hingga pekat]
Japanese Maples from Monrovia
-
For anyone passionate about gardening, it's always so rewarding to plant
new specimens and watch them flourish. This week, I received a delivery of
Japan...
15 hours ago
0 comments:
Post a Comment