Pisang apa???? PISANG RAJA!!!!

semalam kita dapat projek mengejut utk hari khamis nih..kene buat nasi tomato utk 30pax..ambik je lahh, tolong kawan-kawan punya pasal :D
so tadi awal pagi dah siap gi shopping semua barang...legalah sket, x kelam kabut dah mlm ni..
ok

Pokok pisang raja belakang rumah berbuah utk kali ke tiga..dah masak pun
balik shopping tadi me tebang sendiri tauuu..kali ni sisirnya tak bnayak tapi buah tetap besar
ni haa ghupernyer..

last posing sebelum kene tebang

selamat dahhhhh..



look at the size, besar kan??


yang kat bawah ni plak sesi selingan jiran-jiran pokok pisang nih..dorang pun nak masuk blog gak..hehehehe


pokok kari yg daunnyer kejap ade kejap takde..asal banyak sket je daun dia..ade la belalang yg akan dtg makan..pastu licinnnnn




ni plak pokok dragon fruit kita yg semakin membesar..semalam kuar tunas baru lak..jangkaanya in 4 months dia akan start berbuah



kantan pun nak nyibuk gak..bagus lah pokok kantan nih..bunga dia non stop..asik ade jek yg baru tumbuh

6 comments:

Wau Kite said...

Pisang apa?

MYRA MANJALARA said...

syoknyerrr...ada macham-macham..mcm mana nk tanam kantan dgn buah naga ek?berminat arr..

ninoZ said...

nak tanam kantan, ambil anaknyer je lah, nanti kita kasik
buah naga lak..kene ambil keratan batang dari ranting yg dah penah berbuah..me beli jek kat kebun dragon fruit on the way to bagan lalang
cip..kalau hang nak, nanti bila2 kita pi bagan lalang kita singgah belikan utk awak eh
:D

ninoZ said...

phewwwittt pak su...lama tak nampak :)

Wau Kite said...

camne nak nampak; takde webcam :))

MYRA MANJALARA said...

lohhh...susahnya nk cucuk tanam nih! kalau kat nursery ada ka benih dia?

You are not permitted to reproduce these blogs in any form without the blog owner's consent. However, links, pings, shares and retweets are gratefully allowed with credit to the blog. Thank You! Copyright © 2008 - c a n g k i r B i r u - is proudly powered by Blogger
Dilectio Blogger Template